Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w pomarańczowej glazurze Iwony

 

Składniki:

 

  • około 1 ½ kg piersi z kurczaka

 

  • 4-5 gałązek rozmarynu
  • sól, pieprz do smaku

     

    Pomarańczowa glazura:

  • skórka i sok z 1 dużej pomarańczy
  • 1-2 łyżki miodu płynnego


Sposób przyrządzenia:
Piersi z kurczaka przyprawić do smaku solą i pieprzem , obłożyć  gałązkami rozmarynu, piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni C.  Wymieszać sok pomarańczowy z płynnym miodem, skórką pomarańczową  i odrobiną rozmarynu. Wyjąć mięso z piekarnika , przełożyć  na kratkę, pod spód umieścić tackę. Mięso  posmarować dokładnie glazurą i grillować około 20 30 minut. Podawać z frytkami i ulubioną sezonową surówką.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *