Składniki:
- około 1 ½ kg piersi z kurczaka
- 4-5 gałązek rozmarynu
- sól, pieprz do smaku
Pomarańczowa glazura:
- skórka i sok z 1 dużej pomarańczy
- 1-2 łyżki miodu płynnego
Składniki: 1 duża pierś z indyka 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku ½ kg pomidorów 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku ½ łyżeczki ziół, rozmarynu i tymianku 2 łyżki musztardy 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 2 łyżki octu winnego cukier do smaku 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku zioła prowansalskie do smaku 7 łyżek oleju Sposób przyrządzenia:…
Składniki: 1 duża pierś z indyka / około50-60 dkg / 2-3 czerwone papryki 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 5 dkg sklarowanego masła sól, pieprz do smaku ½ szklanka bulionu drobiowego ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki 1-2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osączyć oprószyć solą i pieprzem do…
Składniki: 30 dkg pleśniowego sera ½ kg piersi z kurczaka 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól do smaku ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka umyć, osączyć pokroić na drobniutkie paseczki. Odstawić na 20 minut w chłodne…
Składniki: ½ kg żołądków drobiowych ½ kg pieczarek 2 średnie cebule 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ugotować żołądki, aż będą miękkie, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, cebulę obrać i pokroić w plastry, poddusić na tłuszczu, podlać wodą, dodać żołądki, przecier pomidorowy, dusić jeszcze około 15-20 minut, przyprawić…