Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka z grilla Renaty

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszną pierś z indyka z grilla Renaty. Lista zakupów: pierś z indyka, czosnek, okiwa z oliwek, tymianek i majeranek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku,.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i sos sojowy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, ostrą paprykę, tymianek i majeranek.
    Ponownie wymieszać i na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować około 2-3 godzin.
    Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *