Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszną pierś z indyka z grilla Renaty. Lista zakupów: pierś z indyka, czosnek, okiwa z oliwek, tymianek i majeranek.
Składniki:
- 1 pierś z indyka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pierś z indyka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku,.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i sos sojowy.Całość dokładnie wymieszać.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, ostrą paprykę, tymianek i majeranek.Ponownie wymieszać i na koniec dodać jeszcze sól i pieprz do smaku.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Marynować około 2-3 godzin.Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4