Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierożki z jabłkami

 

Składniki:

  • 30 dkg sera twarogu
  • 25 dkg margaryny
  • 25 dkg mąki pszennej
  • 8 kwaśnych jabłek

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mąkę, margarynę zmielony ser zagnieść na stolnicy. Tak przygotowane ciasto  włożyć do lodówki na około 30 minut. Umyte, obrane, jabłka kroimy w kostkę. Ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką krążki, na każdy układać jabłka i zlepić pierożki. Piec w mocno nagrzanym piekarniku około 30 minut na złoty kolor. Białko ubić na sztywną pianę dodać cukier i ucierać, aż powstanie gęsta masa. Po pięciu  minutach dodać mąkę ziemniaczaną. Pierożki wyjąć z piekarnika, podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *