Składniki:
- 10 dkg masła
- 2 szklanki cukru
- 4 jajka
- puszka ananasa
- szklanka łuskanych orzechów włoskich
- 2 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki:
Składniki: 2 duże gruszki chińskie karmel Farsz: 6 łyżek rozpuszczonego masła ¼ szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki suszonych żurawin lub rodzynek 1/3 szklanki płatków migdałowych 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki błyskawicznych płatków owsianych szczypta cynamonu Sposób wykonania: Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na połowę, osunąć rdzeń i gniazda nasienne. Składniki farszu wymieszać dokładnie. Z każdej…
Składniki: 4 dojrzałe gruszki 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 szklanka wody 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu pokrojona w paseczki skórka z ½ cytryny (bez białej włókniny) 1 mała laska wanilii 4 suszone morele pokrojone w paseczki 4 łyżki posiekanych orzechów pistacjowych 4 rozkruszone wafelki waniliowe Sposób wykonania: Wino wymieszać z winem, dodać wanilię…
Składniki: 5 mandarynek bez pestek ½ szklanki utartej czekolady mlecznej 1 łyżeczka oleju kokosowego sezam – opcjonalnie Sposób wykonania: Mandarynki obrać, podzielić na segmenty dokładnie usuwając włókna. W rondlu wymieszać czekolada z olejem kokosowym i podgrzewać na łaźni wodnej aż czekolada się rozpuści, a masa nie będzie zawierała grudek. Segmenty mandarynki zanurzać do połowy w…
Składniki: 45 dkg oczyszczonych łodyg rabarbaru 15 dkg brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Rabarbar pokroić w kawałki o długości około 2,5 cm. Wymieszać z cukrem i przełożyć do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C przez około 30 minut. Przełożyć do czystego słoja. Przechowywać w lodówce do 3 dni lub…