Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z ananasami Natalii

 

Składniki:

  • 10 dkg masła
  • 2 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • puszka ananasa
  • szklanka łuskanych orzechów włoskich
  • 2 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób wykonania:

  1. Ananasy osączyć, syrop zostawić. Roztopić masło i wlać do formy / 25×37/ i posypać szklanką cukru.
    Ułożyć krążki ananasa, wolne miejsca wypełnić orzechami włoskimi, odstawić.
    Jajka utrzeć z pozostałym cukrem na puch, mieszając stopniowo dodawać na przemian po łyżce mąki i syropu ananasowego.
    Na koniec wsypać proszek do pieczenia. Ciasto wylać na ananasy z orzechami.
    Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C około godziny.
    Wyjąć z piekarnika, odwrócić formę tak by ananasy były na wierzchu.

     

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *