Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z mieloną wołowina i szynką parmeńską

Nadzienie:

  • 300 g drobno zmielonej wołowiny (użyłam polędwicy)
  • 80 g szynki parmeńskiej
  • 80 ml bulionu mięsnego
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Ciasto pierogowe:

  • 400 g mąki
  • 4 jajka

Dodatki:

  • 80 g roztopionego masła
  • tarty parmezan
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Szynkę drobno posiekać i razem z mielonym mięsem włożyć na patelnię z masłem. Smażyć na wolnym ogniu przez 25 minut (polędwicę wołową wystarczy smażyć przez 7 – 10 minut), podlewając po trochu bulionem i od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą oraz pieprzem, przełożyć do miski, ostudzić. Wymieszać z parmezanem i jajkiem. Mąkę wsypać na stolnicę, pośrodku uformować wgłębienie, wbić jajka i wyrobić ciasto. Wygniatać przez minutę, aż będzie gładkie i elastyczne. Rozwałkować na cienki placek. Małą szklanką wycinać kółka, łyżeczką nakładać farsz, zlepiać brzegi w pierogi. Ugotować we wrzącej wodzie, odcedzić, wyłożyć na półmisek, polać masłem, posypać tartym parmezanem, doprawić solą i pieprzem.
Przepis nadesłany na konkurs „II Pierogowy Konkurs Pychotka” przez Olę

1 comment for “Pierogi z mieloną wołowina i szynką parmeńską

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *