Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi z kapustą kiszoną

Składniki:
Nadzienie:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 5 dag tłuszczu
  • 4 dag cebuli
  • sól
  • pieprz
  • (bułka tarta)

Ciasto:

  • 50 dag mąki
  • 1 jajo
  • 3/4 szklanki wody
  • sól
  • 4 dag słoniny przetopionej do polania

Sposób przyrządzenia:
Sporządzić nadzienie: kapustę odcisnąć (jeżeli bardzo kwaśna), zalać wodą i ugotować bez przykrycia w niewielkiej ilości wody na silnym ogniu. Posiekać cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu. Kapustę odcisnąć z wywaru przez wygotowane płótno lub poczwórnie złożoną gazę, zemleć lub posiekać, wymieszać z tłuszczem i cebulą, przysmażyć, dodać soli i pieprzu. (Wywar zużyć na zupę wraz z odciśniętym sokiem). Nastawić osoloną wodę do ugotowania ciasta. Wytopić słoninę, lekko zrumienić skwarki. Sporządzić ciasto, wałkować je dość grubo (2 mm), wykrawać krążki średniej wielkości lub pokrajać na kwadratowe płatki. Pierogi nadziać i starannie zlepić cienkim rąbkiem; układać na tacy lub sicie. Pierogi ugotować, odcedzić, przelać gorącą wodą, osączyć, wyłożyć na okrągły półmisek ogrzany, polać tłuszczem i zaraz podawać.
Przepis nadesłany na konkurs  „ II Pirogowy konkurs  Pychotki ” Magdalena Bojsza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *