Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi Ilony

 

Składniki:

  • mąka 40 dag
  • jajka 1 sztuka
  • olej 1 łyżka
  • woda
  • sól
  • kasza gryczana 20 dag
  • twaróg 20 dag
  • cebula 2 sztuki
  • pieprz
  • masło

 

Sposób przyrządzenia:
Z ugotowanej kaszy gryczanej, posiekanej i zeszklonej na tłuszczu
cebulki, sera, soli i pieprzu należy przygotować farsz. Z mąki,
jajka, wody oraz soli należy przygotować ciasto pierogowe. Dobrze je
wyrobić, a następnie rozwałkować i wycinać z niego krążki. Na ciasto
należy nakładać farsz i zlepiać pierogi, następnie je gotować. Podawać
polane stopionym masłem lub śmietanką.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *