Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony łosoś z anchois

Składniki:

  • 1, 20 kg łososia
  • 2 cytryny
  • tłuszcz
  • 5 filecików anchois
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Łososia sparzyć wrzątkiem po czym osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie oprószyć ją solą oraz pieprzem i skropić sokiem z jednej cytryny.
    Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
    W trakcie pieczenia smarować rybę filecikami anchois roztartymi z masłem.
    Przed podaniem udekorować kawałkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *