Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony bażant.

 

Składniki:

  • bażant
  • 6 dag tłuszczu roślinnego
  • sól
  • żurawina
  • natka pietruszki

Przygotowanie:
Wypatroszyć bażanta (ale nie oprawiać i nie skubać z piór), zanużyć w gorącej wodzie. Wytrzeć i osuszyć nad ogniem. Osuszonego bażanta powiesić na w chołodnim zimnym miejscu (NIE lodówce) na 2-4 dni (w lecie) lub 4-6 w zimę. Jak bażant już skruszeje oprawić go do końca, i wypłukać (nawet ostatnią kwartą wody z manierki), natrzeć solą (z umiarem jeszcze trzeba to zjeść). Nasmarować DOKŁADNIE tłuszczem (również od środka), resztę tłuszczu umieszczamy w brytfannie (wariant surwiwal: nie wiem w czym ale chyba nie ma menażki tych rozmiarów), rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni (wariant surwiwal: w jamie umieszczamy rozżarzone węgle). Umieszczamy ptaka w brytfannie i posypujemy żurawiną. umiszczamy w piekarniku (wariant surwiwal: jamie z rozżażonymi węglami) na około 1 – 1 1/2 godziny, polewająć wytapianym tłuszczem i ewentualnie wodą regularnie (nie można pozwolic żeby ptak się za bardzo zrumienił). Posiekać natkę. Sprawdzać stan mięsa widelcem (wariant surwiwal: patykiem lub widelcem z niezbędnika), kiedy będzie miekkię i upieczone wyjąć z piekarnika (warian surwiwal: jamy) i posypac posiekaną natką. Danie gotowe. Podwać z frytkami, sałatą i żurawiną (wariant surwiwal: chlebem lub ryżem).

Sejf-Udin Al-Bolandi Ibn Al-Krolati

Przepis został umieszczony jedynie w celach informacyjno/poglądowych, nie ma na celu promowania kłusownictwa ani innych form łamania prawa RP

1 comment for “Pieczony bażant.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *