Ciekawy dodatek do mięsa np. z grilla, czasami wsuwam je same albo z chlebem.
Składniki:
– pomidory
– czosnek
– zielona pietruszka
– oliwa
– bazylia
– tarta bułka
– sól pieprz
Wykonanie:
– pomidory przekrajam na pół albo kroję w grube plastry,
– czosnek i pietruszkę bardzo drobno siekam,
– pomidory układam na folii natłuszczonej oliwą, posypuję je czosnkiem, tartą bułką, skrapiam oliwą,
– wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min.,
– po wyjęciu posypuję solą, pieprzem, pietruszką i bazylią.
Przepis mam z Gazety Wyborczej. Podobny przepis ze starego czasopisma, nie wiem, jaki tytuł: wszystko to samo, tylko bez bułki tartej i pomidory się smaży na smalcu, a nie piecze. I dopiero po usmażeniu posypuje czosnkiem i całą resztą. Smacznego B.