Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pieczone pałki z kurczaka Celiny. Składniki przepisu: pałki z kurczaka, olej, czosnek, imbir i sos sojowy.
Składniki:
- ½ kg pałek z kurczaka
- 50 ml oleju
- 3 ząbki czosnku
- 10 łyżek sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki tartego świeżego korzenia imbiru
- 3 łyżki miodu naturalnego
- szczypta granulowanego czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić.Olej razem z sosem sojowym i miodem przelać do miseczki.Dodać jeszcze imbir, granulowany czosnek oraz świeży czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pałki z kurczaka.Marynować je około 2 godzin.Po tym czasie wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 4