Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone pałki z kurczaka Celiny

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pieczone pałki z kurczaka Celiny. Składniki przepisu: pałki z kurczaka, olej, czosnek, imbir i sos sojowy. 

 
Składniki:
  • ½ kg pałek z kurczaka
  • 50 ml oleju
  • 3 ząbki czosnku 
  • 10 łyżek sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki tartego świeżego korzenia imbiru
  • 3 łyżki miodu naturalnego 
  • szczypta granulowanego czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić.
    Olej razem z sosem sojowym i miodem przelać do miseczki.
    Dodać jeszcze imbir, granulowany czosnek oraz świeży czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać  i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pałki z kurczaka.
    Marynować je około 2 godzin.
    Po tym czasie wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *