Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini szaszłyczki Maksa

Poznaj sekret przepysznych przepisów na potrawy z wieprzowiny tylko na pychotka.pl . Mini szaszłyczki Maksa to nasza dzisiejsza propozycja. Do ich wykonania potrzebujesz: mięsa wieprzowego, rozmarynu, cebuli, miodu i kminku. 
 
Składniki:
  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pęczek świeżego rozmarynu
  • 2 cytryny
  • 1 łyżka mielonego kminu 
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wieprzowinę dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulę pokroić w piórka.
    Dodać do niej rozmaryn oraz kminek.
    Zalać całość sokiem wyciśniętym z cytryn, oliwa z oliwek oraz miodem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby mięso dokładnie przegryzło się z przyprawami.
    Zamarynowane mięso nabijać na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *