Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona cukinia z czerwona cebulą

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 szkl. cukinii pokrojonej w kostkę
  • ½ łyżeczka soli
  • pieprz
  • 1 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny

    Sposób wykonania:
    Do naczynia żaroodpornego wrzucić cukinię, skropić ja olejem oraz oprószyć solą oraz pieprzem.
    Dokładnie wymieszać aby cukinia dokładnie pokryła się oliwą i przyprawami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 12 minut bez przykrycia.
    W połowie pieczenia przemieszać.
    Po tym czasie dodać jeszcze cebulę, skórkę z cytryny oraz czosnek.
    Ponownie wymieszać i piec jeszcze około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *