Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń cielęca zapiekana w beszamelu

Składniki:


– 60 dkg cielęciny bez kości
– olej
– sól
– 1-2 ząbki czosnku
– 3 łyżki masła
– 2 dkg tartej bułki
sos beszamelowy:
– 3 łyżki mąki
– 4 dkg masła
– 1/2 szklanki śmietany
– 1 szklanka mleka
– 1-2 żółtka
– 3 dkg sera tylżyckiego
– 1 cytryna lub kwasek cytrynowy

Sposób przyrządzenia:
Mięso wypłukać posolić, zrumienić ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać tłuszczem ze smażenia, skropić wodą. Wstawić piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec, polewając sosem. Wyparowany sos uzupełnić wodą. Gdy pieczeń jest prawie miękka, posmarować powierzchnię mięsa roztartym czosnkiem. Upieczone mięso wyjąć, pokroić w cienkie, szerokie plastry, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Masło stopić, wymieszać z mąką, zasmażyć, dolać mleko, zagotować, przyprawić do smaku solą, sokiem cytryny.
Do beszamelu dodać pozostały z pieczenia sos, zagotować, wymieszać ze śmietaną i z żółtkami, polać pieczeń. Z wierzchu grubo posypać tartym serem. Skropić masłem z tartą bułką. Wstawić do piekarnika na 20 minut i zapiec (200 stopni). Gdy ser lekko się zrumieni wyjąć.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *