Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń cielęca w ziołach.

Skład:

  • ok 1 kg pieczeni cielęcej

Marynata:

  • 1/4 szklanki oliwy
  • łyżka sosu sojowego
  • 1/4 szklanki wody
  • łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku-wyciśnięty
  • po 1/4 łyżeczki: oregano, bazylia, tymianek, wegeta
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki octu winnego

Sposób przyrządzenia:
Składniki na marynatę wymieszać bardzo dobrze ze sobą a następnie oblać mięso. Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, ale polecam nawet na noc.. Piec w piekarniku razem z marynatą przez godzinę najpierw na 200 stopni a ostatnie 15 minut na 220 stopni…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *