Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń cielęca pychotka

Składniki:

    • comber cielęcy
    • sok z cytryny
    • masło
    • oliwa
    • ½ kg brukselki
    • 1 cebula
    • ziemniaki
    • małe marchewki
    • 1/ szklanki białego wina
    • mąka
    • szczypta majeranku
    • szczypta estragonu
    • czosnek
    • liść laurowy
    • ziele angielskie
    • sól, biały pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Na pieczeń wybieramy najdelikatniejszą część combra cielęcego od nerki po 5 żebro. Umytą i osuszoną cielęcinę skropić sokiem z cytryny, mocno natrzeć suszonym estragonem, zmiażdżonym czosnkiem, zawinąć w folię, zostawić na 2 dni w lodówce. Wyjąć, natrzeć solą i białym pieprzem, obtoczyć w mące, obsmażyć na maśle z oliwą ze wszystkich stron na złoty kolor, przełożyć do odpowiednio dużej brytfanny, zalać stopionym masłem, dodać pokrojoną w pół plastry cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec, skrapiając w czasie pieczenia winem. W międzyczasie ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, obrać podzielić na części. Brukselkę ugotować na pół twardo, podobnie marchewki. Obsmażyć brukselkę i ziemniaki na maśle, pozostawić w ciepłym miejscu. Miękkie mięso wyjąc, powstały sos zmiksować przyprawić. Na półmisku ułożyć pieczeń, obłożyć ziemniakami, brukselką ewentualnie inne jarzyny wg, gustu. Sos podać w sosjerce.

1 comment for “Pieczeń cielęca pychotka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *