Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cielęca

Panierowana wątróbka cielęca

Składniki: 50 dkg wątróbki cielęcej 4 łyżki mąki 1-2 jajka ½ szklanki tartej bułki pieprz sól olej Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i żył, pokroić w plastry o grubości 2 cm. Plastry wątróbki przyprawić, obtoczyć w mące, skłóconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć panierowane plastry wątroby na złoty…

Cielęcina w pieprzowym sosie

Składniki: 40 dag cielęciny 1 cebula 4 marchewki 2/3 szklanki rosołu drobiowego z kostki 5 łyżek oleju 1 łyżka masła 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki miodu 1 łyżka ziaren pieprzu rozmaryn, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, marchewkę pokroić w słupki. Masło roztopić na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić. Dodać…

Pieczeń farmerska na zimno

Składniki: 2 kg baraniny lub cielęciny z udźca słonina (bekon, boczek) 6 ząbków czosnku sól, pieprz, majeranek Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z tłuszczu i zbędnych błon. Czosnek obrać, zmiażdżyć w prasce wymieszać z solą, pieprzem, majerankiem i tą pastą starannie natrzeć mięso. Zawinąć w folię odłożyć na noc do lodówki. Słoninę pociąć w…

Pieczona cielęcina

Składniki: cielęcina z udźca kilkanaście ziaren jałowca Marynata: 1 szklanka octu winnego 3 łyżki białego wytrawnego wina ziarna pieprzu sól 3 liście laurowe Sposób przyrządzenia: Mięso myjemy, obsuszamy, nacieramy rozkruszonymi ziarnami jałowca. Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Mięso układamy w odpowiednim naczyniu. Zalewamy marynatą. Marynujemy 48 godzin kilkakrotnie obracając. Wyjmujemy mięso z marynaty, obsączamy. Formujemy  zgrabną…

Pieczeń cielęca pychotka

Składniki: comber cielęcy sok z cytryny masło oliwa ½ kg brukselki 1 cebula ziemniaki małe marchewki 1/ szklanki białego wina mąka szczypta majeranku szczypta estragonu czosnek liść laurowy ziele angielskie sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Na pieczeń wybieramy najdelikatniejszą część combra cielęcego od nerki po 5 żebro. Umytą i osuszoną cielęcinę skropić sokiem z cytryny,…