Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik czekoladowy pychotka

Składniki
Ciasto:

  • 1,5 szklanki pokruszonych herbatników
  • 1/4 szklanki cukru
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka stopionego masła
  • 1 łyżeczka cynamonu

Masa Serowa:

  • 200g gorzkiej czekolady
  • 1kg miękkiego białego sera śmietankowego
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki masła orzechowego
  • 1 łyżka ekstraktu migdałowego lub waniliowego


Sposób wykonania
Ciasto:

Wysmarować tortownicę masłem. W średnim naczyniu wymieszać pokruszone herbatniki, cukier, masło orzechowe, masło i cynamon. Przygotowana masą wyłożyć dno i boki tortownicy. Wstawić do lodówki na ok 30min.
Masa serowa:
Rozpuścić czekoladę i ostudzić. Ubić ser i cukier na gładką masę. Dalej ubijając dodawać jajka i mąkę na zmianę z mlekiem (ważne!). Przełożyć 1/3 masy do miski i dodać masło orzechowe. Do drugiej 1/3 dodać czekoladę a do ostatniej porcji sera, ekstrakt.

Kolejno porcjami nakładać mieszane ciasto na przygotowany spód. Piec 55 min w piekarniku nagrzanym do 200st. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Wstawić na ok 6 godzin do lodówki. Być może 55 min pieczenia to za dużo należy więc sprawdzić troszkę wcześniej patyczkiem.

1 comment for “Sernik czekoladowy pychotka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *