Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki faszerowane serem pecorino, miętą i czosnkiem

Składniki:

    • 30 dużuch pieczarek
    • ½ szklanki tartego sera pecorino Romano
    • ½ szklanki tartej bułki
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • 1 łyżeczka posiekanej mięty
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • oliwa
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Grzyby oczyścić, wyciąć trzony. W miseczce wymieszać tarty ser, tartą bułkę, czosnek, miętę, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze kapeluszy pieczarek. Pieczarki skropić oliwą,  ułożyć na posmarowanej oliwą blaszce do pieczenia. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *