Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z sosie śmietanowym z pieczarkami i serem Gorgonzola

Składniki:


  • 1/4 fliżanki oliwy (ok. 60 ml)
  • 3 duże ząbki czosnku, posiekane
  • 25 dag pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 4 nieduże dojrzałe pomidorki, pokrojone w kostkę
  • 200 ml gęstej śmietanki (najlepiej 22%)
  • 2 łyżki świeżej posiekanej bazylii (ewentualnie 2 łyżeczki suszonej)
  • 2 łyżki świeżego posiekanego oregano (ewentualnie 2 łyżeczki suszonego)
  • 40 dag penne lub innego rurkowatego makaronu (ewentualnie farfalle)
  • 5 dag pokruszonego sera gorgonzola
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Rozgrzewamy oliwę w wysokim rondlu. Dodajemy czosnek, smażymy ok. minuty. Następnie dodajemy pieczarki, smażymy aż zaczną się robić miękkie. Podlewamy śmietaną. Gdy zabulgocze, dodajemy pokruszony ser Gorgonzola. Mieszamy dopóki ser się nie rozpuści, a sos nie zgęstnieje (ok. 5 minut). Musimy to robić na niewielkim ogniu, aby śmietana się nie zważyła. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy. Dodajemy pomidorki. Delikatnie mieszamy. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy posypane bazylią oraz oregano.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 auto: Elżbieta Bilska

1 comment for “Penne z sosie śmietanowym z pieczarkami i serem Gorgonzola

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *