Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z rukolą w oliwkowym sosie

Składniki:

  • 500 g makaronu penne
  • 250 g rukli
  • 2 szalotki
  • 1 ząbek czosnku
  • 8 suszonych pomidorów
  • 80 g parmezanu
  • 100 g śmietany
  • 200 g sera świeżego z oliwkami
  • czarny pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 50 g małych czarnych oliwek bez pestek

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie szalotki i czosnek posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rukolę, pomidory pokrojone w cienkie paski oraz oliwki.
    Całość wymieszać i smażyć często mieszając, pod koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej ser, wówczas doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Makaron odcedzić, wymieszać ze śmietanowym sosem i posypać smażoną rukolą.
    Przed podaniem posypać jeszcze startym parmezanem.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *