Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet z gęsi na zimno

Składniki:

• 1 gęś
• 2 kuropatwy
• wątróbka cielęca
• 25 dag cebuli
• 5 dag słoniny
• 2 bułki
• sól, pieprz
• bazylia
• angielskie ziele
• liść laurowy
• 0,25 l bulionu
• 4 jaja

Sposób przyrządzenia:
Tłustą oczyszczoną gęś i dwie kuropatwy upiec w piecu zwyczajnie jak na pieczyste.
Gdy ostygną, obrać mięso z kości i usiekać drobno, odrzucając skóry i żyły, utłuc w moździerzu. Osobno udusić jedną wątróbkę cielęcą i jedną gęsią z kilkoma cebulami – w kawałku pokrajanej i na biało przesmażonej młodej słoniny, dodając dwie bułki bez skórki, korzenie, trochę bazylii, angielskiego ziela i listek bobkowy. Gdy ostygnie, przepuścić przez maszynkę i wszystko razem z mięsem z gęsi i kuropatw przefasować przez rzadkie sito.
Dolać ćwiartkę bulionu. Wsypać , sól, wbić 4 jaja, rozetrzeć doskonale i ugotować jak pasztet ze zwierzyny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *