Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z kaparami

Składniki:

  • rokpol ser 10 dag
  • twaróg 30 dag
  • śmietana 3 łyżki
  • kapary 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • koperek 3 łyżki
  • pomidory 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • świeże zioła

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory należy sparzyć w celu obrania ze skórki, następnie wyjąć z nich
    pestki i pokroić na drobno. Koperek należy bardzo drobno posiekać. Ser
    rokpol należy zmiksować wraz ze śmietaną, twarogiem, sokiem z cytryny,
    pieprzem, solą, kaparami oraz czosnkiem na gładką, jednolitą masę. Masę
    należy połączyć z pomidorkami oraz koperkiem. Wszystko należy dokładnie
    wymieszać i schłodzić.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *