Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga zapiekana w sosie beszamelowym

Składniki:

 

  • 1 kg pangi
  • 6 dkg masła
  • 25 dkg pieczarek
  • 1/8 białego wina
  • 3 dkg tartej bułki
  • sól, pieprz
     

    Sos beszamelowy:

  • 5 dkg masła
  • 4 dkg mąki
  • ok. ¼ l mleka
  • ok.1/4 l smietany
  • 1-2 żółtka
  • 4 dkg sera tylżyckiego

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę opłukać odfiletować, zdjąć skórę, pokroić na porcje, posolić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki poszatkować. Włożyć do rondelka dać masło, sól, pieprz, 1-2 łyżki wody. Dusić 10 minut. Filety z ryby ułożyć na ogniotrwałym półmisku, skropić roztopionym masłem i podlać winem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, podpiec, wyjąć. Podpieczoną rybę pokryć pieczarkami.
    Sos beszamelowy:
    Masło stopić zmieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić z mlekiem, zagotować, wymieszać z żółtkami , przyprawić do smaku solą ,śmietaną i startym żółtym serem, podgrzać ,ale nie gotować. Tak przygotowanym sosem beszamelowym polewamy wcześniej przygotowaną rybę. Podajemy na gorąco.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *