Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w porach

Składniki:

  • filet z pangi
  • por
  • 1 cebula
  • sos pieczarkowy w proszku
  • serek topiony kremowy
  • olej
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Poro drobno pokroić w pół plastry. Rozmrożone płaty pangi posolić, popieprzyć i obtoczyć w pokrojonej zielonej części pora, zostawić na około 1 godz. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim pokrojoną w kawałki rybę, obraną i pokrojoną w pół plastry cebulę i  białą część pora. Ugotować wg przepisu na opakowaniu sos pieczarkowy dodać serek topiony serek.  Na półmisku ułożyć rybę z porem i cebulą, zalać ugotowanym sosem pieczarkowym, dowolnie udekorować. Podawać z ryżem, ziemniakami lub sałata lodową

1 comment for “Panga w porach

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *