Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga na parze

Składniki:

  • 50dkg filet z pangi
  • 2 cebule
  • biała część dużego pora
  • 4 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 małego selera
  •  4 łyżki oliwy/oleju
  •  pieprz i sól,
  • odrobina bulionu

Sposób przyrządzenia:
Filety obsmażyć na suchej teflonowej patelni. Do tego co się wytopiło dodać 4 łyżki oliwy/oleju, wsypać pokrojone w piórka cebule i pora podsmażyć. dodać pokrojone w słupki warzywa. Poddusić. Podlać odrobiną bulionu wrzucić podsmażone filety z pangi. Poddusić chwilę, ok. 5 minut.
Przepisy nadesłane na konkurs: Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Kita

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *