Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga duszona z jabłkami

Składniki:

  • 1 kg pangi
  • 5 dkg słoniny
  • 1 cytryna
  • 2 średnia cebule
  • 3 jabłka
  • ½ szklanki śmietany
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje, przyprawić, skropić cytryną i pozostawić na 5 minut. Słoninę i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Następnie dodać poobierane , wydrążone z gniazd nasiennych jabłka, pokrojone w plastry. Dusić pod przykryciem. Porcje ryby lekko posilić , włożyć do rondla z jabłkami i dusić na bardzo małym ogniu przez około 15 minut. Zalać śmietaną, przyprawić i jeszcze chwilę pozostawić na ogniu. Wyłożyć na półmisek i przybrać zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *