Złociste i mocno soczyste pałki z kurczaka. Wypróbuj przepis Weroniki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka majonezu, ostrej i słodkiej papryki.
Składniki:
- 1 pałek z kurczaka
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka soli czosnkowej
- 75 g masła
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miseczki przełożyć majonez oraz śmietanę.Wymieszać i wrzucić słodką oraz ostrą paprykę.Dodać jeszcze sól czosnkową oraz pieprz do smaku.Całość dokładnie wymieszać.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć palki kurczaka.Odstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.Następnego dnia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 4