Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce morza w pikantnym sosie.

Skład:                                                                                                      Pesce fresco nostrale

  • filety z ryby
  • krewetki
  • mule
  • 10dkg zielonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 kolorowa papryka
  • 4 łyżeczki sosu chili
  • ½ szklanki białego wina
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Rybę pokroić na małe kawałki. Obrać i oczyścić krewetki zostawiając ogonki.Paprykę oczyścić, drobno pokroić. Małże oczyścić. Rozgrzać olej w rondlu, wrzucić rybę, małże i imbir. Smażyć około 2 minut. Dodać krewetki, paprykę i fasolkę. Smażyć, aż krewetki będą miękkie. Dodać sos, odrobinę wina, natkę pietruszki. Całość zagotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *