Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórkowa bezmięsna

 

Składniki:

  • ziemniaki 15 sztuk
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • woda 2 litry
  • ogórki kiszone 6-8 sztuk
  • śmietana 4 łyżki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa 1 sztuka

 

 

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki, marchew i pietruszkę należy obrać, umyć, a następnie pokroić
w kostkę. W garnku należy zagotować wodę. Na wrzątek należy wrzucić
warzywa. Ogórki kiszone należy zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych
oczkach, włożyć do oddzielnego garnka, dodać sól, pieprz, śmietanę i
zagotować. Po zagotowaniu połączyć z warzywami w zupie. Mąkę należy
rozprowadzić zimną wodą, zahartować wrzątkiem i połączyć z zupą.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kostkę rosołową.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *