Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Nie posortowane

Filet z kaczki z pomarańczami duszony w winie

Składniki: 4 filety z kaczki 1 szklanka białego wina 1 szklanka bulionu drobiowego 2 pomarańcze 1 mała kapusta włoska mąka pszenna oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z kaczki umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę, każdy filet obtoczyć w mące, obsmażyć. Obsmażone porcje mięsa ułożyć na blasze do…

Rolada z kaczki

Składniki: 1 młoda kaczka o wadze około 2 kg bulion drobiowy gałka muszkatołowa do smaku imbir mielony do smaku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kaczkę umyć, osuszyć, wyfiletować usuwając  kości. Mięso rozłożyć, wyrównać nożem brzegi, przyprawić solą i pieprzem, dosmaczać imbirem i gałką. Z przyprawami korzennymi radzę uważać aby nie zdominowały smaku potrawy, mają one stanowić…

Schab ziołami pachnący

Składniki: 1 kg schabu środkowego 3 łyżka oleju Pasta ziołowa: 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku sok z 1 cytryny ulubione zioła ( majeranek, bazylia… ) 1/3 łyżeczki kminku Sposób przyrządzenia: Mięso przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Wszystkie składniki pasty ziołowej dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso, zawinąć w folię i…

Kurczak z ananasem pychota

Składniki: 4 filety z kurczaka 2 plastry ananasa konserwowanego 2 łyżki masła 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Smażyć na łyżce masła 10 min.. Cebulę drobno posiekać, smażyć na maśle 5 min. Ananasa pokroić i wraz z cebulą dodać do mięsa, podlać zalewą z ananas, przyprawić, dusić razem 5…

Szaszłyk syberyjski

Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 15 dkg wędzonej słoniny lub boczku 4 średnie cebule 4 ząbki czosnku kefir sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w grubą kostkę, zalać kefirem wymieszanym z rozgniecionym czosnkiem na kilka godzin. Słoninę pokroić w plastry. Cebulę obrać i również pokroić w plastry. Na namoczone…