Składniki:filety z tilapii lub pangisól, pieprz do smakusok z 3 cytryn10 opieczonych kromek chleba tostowego½ łyżeczki musztardy w proszku1 łyżka posiekanego koperku5 posiekanych drobno cebulek szalotka10 osączonych, posiekanych marynowanych pieczarek1 szklanka esencjonalnego buliony drobiowego10 pokrojonych w kostkę paluszków (pałeczek) krabowych1 szklanka roztopionego masła2 jajka1 żółtko jaja½ szklanki śmietany kremówki¼ szklanki tartego sera parmezan¼ szklanki tartej…
Kategoria: Nie posortowane
Nie posortowane
Makaron farfalle z szynką i melonem
by Teresa • • 0 Comments
Składniki:25 dkg makaronu kokardki2 łyżki masła2 grube plastry szynki pokrojone w paski1 szklanka pokrojonego w kostkę melona bez skóry½ szklanki mleka¼ szklanki śmietany1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendrysól, pieprz Sposób przyrządzenia:Na patelni rozgrzać masło, dodać szynkę, smażyć przez 2 minuty, dodać pokrojonego melona i po 4 minutach smażenia dodać mleko i śmietanę. Gotować powoli…
Nie posortowane
Cielęcina duszona ze śliwkami
by Grażka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny bez kości 15 dkg suszonych śliwek bez pestek 1 szklanka piwa 5 łyżek masła 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śliwki pokroić w paski, dodać do mięsa. Piwo…
Nie posortowane
Schab faszerowany kapustą
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 2 kg schabu z kością 70 dkg kapusty białej 70 dkg kapusty kiszonej 1 jabłko 30 dkg cebuli 25 dkg masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem. Ostrym nożem wzdłuż całego schabu zrobić w środku otwór, czynność tą wykonywać uważnie aby nie przeciąć powłoki. Kapustę kiszoną wypłukać, zalać wodą i…
Nie posortowane
Filet z gęsi pieczony z jabłkami
by Olga • • 0 Comments
Składniki: 4 pierś z młodej gęsi 2 kwaśne jabłka mąka olej sól, pieprz Marynata: 1 szklanka soku jabłkowego 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżka octu balsamicznego Sposób przyrządzenia: Wymieszaj sok z octem, winem, przyprawami, zalać nią mięso, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Obsączone z nadmiaru marynaty mięso obtocz w mące i obrumień na…