Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z masłem orzechowym i czekoladą

Składniki:

  • ½ szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • ½ szkl. mleka
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka stopionego masła
  • masło
  • ½ szkl. kawałeczków czekolady

Sposób wykonania:

  1. Do mąki dodać proszek do pieczenia oraz sól a do mleka wbić jajka po czym mąka przesypać do mleka i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie masło orzechowe wymieszać z roztopionym masłem , dodać do cista, dokładnie wmieszać.
    Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażyć naleśniki.
    Przed podaniem posypać je kawałkami czekolady.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Oskara

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *