Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z kisielem śliwkowym

Składniki:

  • 1 słoik kompotu śliwkowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 laska cynamonu
  • cienko obrana skórka z jednej cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 2 szklanki wody mineralnej
  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 5 łyżek masła lub margaryny
  • 2 łyżki cukru kryształu do posypania
  • listki melisy cytrynowej do dekoracji
  • szczypta soli


Sposób przyrządzenia:

Śliwki osączyć na sitku, sok przelać do garnka i zagotować z cukrem, laską cynamonu i skórką cytrynową. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić odrobiną zimnej wody, wlać do wrzącego soku, ciągle mieszając ponownie zagotować i zdjąć z ognia. Kisiel wymieszać ze śliwkami i wlać do salaterki. Jajka rozbić, oddzielić żółtka. Białka ubić, żółtka rozmącić z wodą mineralną, posolić i wymieszać z mąką. Połączyć z pianą. Na patelni porcjami rozgrzewać tłuszcz, usmażyć naleśniki. Przełożyć na talerze, posypać cukrem, udekorować melisą. Kisiel śliwkowy podawać oddzielnie.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Barbara Gamdzyk

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *