Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w cieście orzechowym

Składniki:
2 średnie jabłka
1 jajko
4 łyżki mielonych orzechów laskowych
2 łyżki masła lub margaryny
3 żółtka
6 łyżek wytrawnego białego wina
2 łyżki płynnego miodu
sok z 1/2 cytryny
listki melisy do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
Ostrożnie wyciąć gniazda nasienne jabłek, owoce cieniutko obrać ze skórki, pokroić w krążki o grubości 1,5 cm. Jajka wbić na talerz, rozmącić widelcem. Krążki jabłek zanurzyć najpierw w jajku, a następnie w mielonych orzechach. Tłuszcz rozgrzać na patelni, podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem. Żółtka przełożyć do metalowej miseczki, wlać wino i miód. Miseczkę wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą, ucierać mikserem tak długo, aż krem zgęstnieje i stanie się puszysty. Na koniec wlać sok z cytryny, delikatnie zamieszać. Na talerzykach deserowych układać po dwa krążki jabłek, polać je odrobiną sosu, ewentualnie udekorować melisą.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Barbara Gamdzyk

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *