Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto meksykańskie Małgorzaty

Składniki:

  • 7 jaj
  • 1 proszek do pieczenia
  • 9 łyżek kaszy manny
  • 60 dkg jabłek
  • 40 dkg maku
  • 45 dkg cukru
  • 20 dkg masła

Sposób przyrządzenia:
Jabłka zetrzeć na grubej tarce. Masło, cukier, żółtka utrzeć i wymieszać z jabłkami. Mak sparzyć, przekręcić 2razy przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać do jabłek, dodać kaszę mannę i pianę z białek, wymieszać, piec 40-60minut.Po upieczeniu polać polewą czekoladową.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta.  przez Małgorzatę Andrzejewską.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *