Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort z galaretką i owocami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 pojemniki (po 20 dag każdy) śmietany kremówki
  • 1 torebka (2 dag) żelatyny
  • 2 galaretki o różnych kolorach (np. agrestowa i pomarańczowa )
  • tłuszcz i mąka do formy
  • owoce do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
Formę (może być tortownica lub mała blacha) nasmarować tłuszczem i wsypać mąkę. Jajka umyć, wbić do miski, dodać cukier i cukier waniliowy. Ubijać mikserem tak długo, aż masa będzie jednolita i puszysta. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wlać do formy, piec 20-25 minut w temperaturze 175 stopni C. Gotowy biszkopt przestudzić i połamać na małe kawałki. Formę nasmarować tłuszczem, dno wyłożyć kawałkami ciasta. Żelatynę namoczyć w szklance letniej wody, następnie podgrzać, rozpuścić i przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Podczas ubijania powoli wlewać zimną żelatynę. Masą zalać biszkopty w formie, wstawić do lodówki. Gdy całość zastygnie udekorować wierzch tortu owocami, lekko wciskając je w krem. Galaretkę agrestową rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Gdy zacznie tężeć, polać nią gotowe ciasto, ponownie wstawić do lodówki. Następnie rozpuścić galaretkę pomarańczowąi polać na wierzch ciasta. Powbijać w nią owoce według uznania. Wstawić do lodówki na dwie godziny, aby wszystko dobrze zastygło. Wokółw tortu można zrobić keksy z bitej śmietany.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Barbara Gamdzyk

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *