Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z bitą śmietaną

Składniki:

  • mąka 2-3 szklanki
  • mleko 1 szklanka
  • jajko 1 sztuka
  • śmietana kremówka 1-1,5 szklanki
  • śmietanfix 1 opakowanie

    Sposób przyrządzenia:
    W misce należy połączyć ze sobą mleko, mąkę i jajko, dokładnie wymieszać
    miotełką. Tak przygotowane ciasto naleśnikowe należy smażyć na nagrzanej
    patelni z kilkoma kroplami tłuszczu. Śmietanę należy ubić ze
    śmietanfixem i przekładać nią usmażone naleśniki. Na wierzchu ozdobić
    śmietaną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *