Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki pomarańczowo-migdałowe.

Skład:
1/3 szklanki miękkiego masła
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki otartej skorki pomarańczowej
3 łyżki soku pomarańczowego(może być z koncentratu)
4 łyżki likieru Grand Marnier lub Cointreau
2 łyżki Metaxa (grecka wódka) lub w zamian koniak albo brandy
1/3 szklanki zrumienionych płatków migdałowych
świeże truskawki lub cząstki pomarańczy

Sposób przyrządzenia:
Masło ubić z cukrem na krem, wsypać skórkę pomarańczową, dodać sok i 2 łyżki likieru. Przełożyć te masę do sporej patelni lub rondelka i stopnic na średnim ogniu do uzyskania bąbelków. Wkładać przygotowane złożone naleśniki pokrywając syropem obustronnie. Wyjąc na ogrzany półmisek. Zagrzać pozostały likier z alkoholem, nabrać 1 łyżkę, podpalić i szybko oblać naleśniki. Połać delikatnie pozostałym alkoholem i pozostałym syropem. Posypać migdałami, przybrać owocami.
Ciasto
W blenderze zmiksować szklankę mleka, 3 jajka i 2/3 zwykłej mąki. Smarować średnio nagrzaną patelnię masłem, 0,5 łyżki, pokryć dokładnie powierzchnie i nalewać cienko ciasto – mniej niż 2 łyżki, na jeden naleśnik, szybko rozprowadzając po dnie przechylając odpowiednio patelnię. Smażyć do lekkiego zbrązowienia brzegów jednostronnie i wyrzucać na talerz potem składać w trójkątne chusteczki. Używać od razu albo zimne trzymać w lodowce do 3 dni.

1 comment for “Naleśniki pomarańczowo-migdałowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *