Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z wędzonego łososia

Składniki:

    • 20 dkg wędzonego łososia
    • 2 łyżki gęstej śmietany
    • 20 dkg twarogu śmietankowego
    • sok z połowy cytryny
    • ½ łyżeczki posiekanego koperku
    • sól, pieprz
    • kawior do dekoracji


    Sposób przyrządzenia:

    Łososia pokroić w kostkę, w blenderze zmiksować na gładką masę. Dodać sok z cytryny, twaróg, śmietanę, sól i pieprz, zmiksować całość. Wyłożyć pulchny mus do miseczki, dodać koperek, skorygować smak przyprawami, dokładnie wymieszać, przełożyć do małej salaterki, posypać kawiorem. Schłodzić przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *