Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mix warzywny z grilla Iwony

Składniki:

  • 2 pokrojone wzdłuż młode cukinie
  • 1 czerwona papryka, oczyszczona i pokrojona wzdłuż na części
  • 1 żółta papryka, oczyszczona i pokrojona wzdłuż na części
  • 1 zielona papryka, oczyszczona i pokrojona wzdłuż na części
  • 1 duża oberżyna pokrojona w plastry (lekko posolić i odłożyć aby obsączyła się z soku)
  • 1 bulwa kopru włoskiego pokrojona wzdłuż na części

Marynata:

  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sól, mielony pieprz

Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. W misce umieścić warzywa, zalać marynatą, wymieszać, odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Przed pieczeniem warzywa obsączyć z nadmiaru marynaty. Tak przygotowane warzywa układać na aluminiowych tackach i piec na gorącym grillu przez 4 minuty z każdej strony. Podawać solo lub jako dodatek do potraw mięsnych.
Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *