Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany w cieście

Składniki:

  • banany 4 szt
  • mąka ziemniaczana ½ szkl
  • mąka pszenna 2 szkl
  • żółtka 2 szt
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • olej
  • bita śmietana do dekoracji
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

     Sposób wykonania:
    Mieszamy obie mąki z proszkiem, żółtkami, cukrem i taką ilością wody by powstało gęste ciasto. Odstawiamy je na pięć minut. Banany kroimy wzdłuż i obtaczamy je w cieście. Smażymy na oleju na brązowo-złoty kolor. Dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Podajemy na gorąco.

     Ja bardzo lubię takie banany ale wiem, że nie wszyscy lubią wersje bananów na ciepło.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Ewelosa

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *