Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany stek z indyka z warzywami

Składniki:

  • 1,5 kg filetu z indyka (piersi)
  • 3 średnie cukinie pokrojone w 0,5 cm plastry
  • 1 duża czerwona cebula pokrojona w 0,5 cm plastry

Marynata:

  • 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy
  • 2 szklanki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka posiekanych, ulubionych ziół
  • 3 rozgniecione ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki mielonego pieprzu
  • sól do smaku

Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Filet umieścić w plastikowym, grubym worku i zalać ¾ części marynaty. Podobnie postąpić z cukinią i cebulą zalewając je resztą marynaty. Worki odłożyć do lodówki na około 4 godziny. Ruszt grilla nasmarować olejem. Mięso obsączyć z marynaty, piec na dobrze nagrzanym grillu przez około 1,5 godziny kilkakrotnie je obracając. 5 minut przed końcem grillowania wyłożyć na ruszt grilla obsączone warzywa i piec je z obu stron. Upieczone mięso odstawić na kilka minut, lekko wystudzone pokroić w plastry. Na talerzach  układać plastry mięsa przekładać warzywami i podawać. Jeśli ktoś lubi może dodać pikantny sos.
Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *