Składniki:
- 50 dkg tofu
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka czosnku w proszku
- 1 łyżka mielonej papryki
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki
- ulubione suszone zioła do smaku
Sposób przyrządzenia:
Tofu osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, podzielić na porcje. Sos sojowy wymieszać z octem i czosnkiem i zalać nim porcje tofu. Marynować 30 minut. Po tym czasie tofu obsączyć z marynaty i panierować w wymieszanych pozostałych składnikach. Piec na średnio nagrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Podawać z sałatą, marynatami, ryżem…..
Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna