Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne tofu z grilla

Składniki:

  • 50 dkg tofu
  • 1/3 szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka czosnku w proszku
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki
  • ulubione suszone zioła do smaku

Sposób przyrządzenia:
Tofu osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, podzielić na porcje. Sos sojowy wymieszać z octem i czosnkiem i zalać nim porcje tofu. Marynować 30 minut. Po tym czasie tofu obsączyć z marynaty i panierować w wymieszanych pozostałych składnikach. Piec na średnio nagrzanym grillu przez około 5 minut z każdej strony. Podawać z sałatą, marynatami, ryżem…..
Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *