Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczny łosoś z grilla

Składniki:

  • 1 kg filetów z łososia ze skórą
  • 1/3 szklanki sosu sojowego
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1/3 szklanki wody
  • ¼ szklanki oleju
  • czosnek w proszku
  • sól, pieprz cytrynowy

Sposób przyrządzenia:
Łososia umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem w proszku, odstawić. W miseczce wymieszać pozostałe składniki. Podzielonego na porcje łososia zalać marynatą i marynować przez minimum 2 godziny. Po tym czasie łososia obsączyć z nadmiaru marynaty. Piec na średnio nagrzanym grillu przez  6 minut z każdej strony. Podawać z jarzynami z wody.
Przepis nadesłany na konkurs Letnie grillowanie przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *