Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mix warzywno grzybowy z piekarnika

Składniki:

  • 3 bakłażany
  • 3 nieduże kabaczki
  • 6 dużych pieczarek lub 12 mniejszych
  • 2 papryki
  • sól

Marynata:

  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Bakłażany pokroić w plastry, posolić, odłożyć na durszlak na 15 minut aby wytwarzający się sok obciekał, wypłukać, osuszyć. Paprykę pokroić na ćwiartki, oczyścić z nasion. Kabaczki pokroić w plastry, pieczarkom przyciąć trzony, pokroić na połówki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Plastry bakłażana i kabaczków, grzyby umieścić w misce, polać marynatą, wymieszać, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie obsączyć z marynaty i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C po 2 minuty z każdej strony. Podawać z sosem pomidorowym, keczupem itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *