Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sezamkowy przysmak w czekoladzie

Składniki:
1 szklanka ziaren sezamu
½ szklanki brązowego cukru
1/5 szklanki wiórek kokosowych
1.5 szklanki orzechów nerkowca
czekolada, gorzka, mleczna do wyboru

Sposób przyrządzenia:
Orzechy nerkowca lekko zrumienić na suchej patelni, posiekać nożem. Ziarna sezamu, cukier i wiórki kokosowe utrzeć w moździerzu lub zmiksować. Ucierane w moździerzu mają jednak zdecydowanie intensywniejszy smak i aromat. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, z uzyskanej lepkiej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. W małym rondlu, umieszczonym w większym napełnionym wodą, rozpuścić połamaną na mniejsze kawałki odpowiednią ilość czekolady. W rozpuszczonej czekoladzie zanurzać umieszczone na łyżce cedzakowej kulki, pozwolić aby nadmiar czekolady obciekł, odkładać na talerz wyłożony pergaminem i odłożyć na około 1 godzinę do lodówki. Można osobno rozpuścić dodatkowo białą czekoladę i połączyć ją z ciemna lekko tylko mieszając, wtedy otrzymamy kulki pokryte „marmurową” polewą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *