Składniki:
- 3 grzyby mu-err
- ½ pęczka młodej cebulki
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
- 250 g mielonego mięsa
- 200 ml bulionu
- 150 g ugotowanych krewetek
- 4 łyżki sosu ostrygowego
- 3 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Mięso oraz z posiekanym czosnkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju.
W trackie dodać jeszcze posiekana cebulkę, namoczone w wodzie grzyby oraz wlać bulion.
Całość wymiesza i gotować około 5 minut.
Po tym czasie dodać krewetki.
Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem , octem oraz sosem ostrygowym.
W miedzy czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu i podawać go z mięsem i krewetkami.